OrtanSIA Moderator
Αριθμός μηνυμάτων : 110 Points : 221 Reputation : 2 Ημερομηνία εγγραφής : 06/09/2010 Ηλικία : 41 Τόπος : ΠΑΤΡΑ
| Θέμα: ΜΙΛΦΕΙΓ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ Δευ Οκτ 18, 2010 1:10 am | |
| ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΚΡΕΜΑ1 κουτί κορν φλάουρ και 3 κουταλιές της σούπας ακόμα, 2 λίτρα γάλα, 11 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ΓΙΑ ΤΗΝ 2η ΚΡΕΜΑ 1 βιτάμ, 3 αυγά, 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη και 2 βανίλιες Σαντιγί, 3 πακέτα σφολιατίνια, ζάχαρη άχνη και κανέλλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη ανακατεύουμε ζεστένουμε λίγο το γάλα και ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας το κορν φλάουρ μέχρι να δέσει . ΄Οταν δέσει η κρέμα την κατεβάζουμε από την φωτιά και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη η οποία θα ακουμπάει πάνω στην κρέμα. Κατόπιν σε ένα μιξερ βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη κτυπάμε λίγο και κατόπιν ρίχνουμε τα αυγά και τις βανίλιες και κτυπάμε πολύ καλά. Μόλις κρυώσει η πρώτη κρέμα την ανακατεύουμε με την δεύτερη . Παίρνουμε τα σφολιατίνια τα οποία τα κόβουμε κατά μήκος στην μέση και σε ένα ταψί μεγάλο του φούρνου βάζουμε την μία στρώση από τα σφολιατίνια κααι μετά βάζουμε την μισή κρέμα. συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σφολιατίνια ξανά πάλι την υπόλοιποη κρέμα . Στο τέλος βάζουμε σαντιγί και πάνω από την σαντιγί ρίχνουμε ζάχαρη άχνη και κανέλλα . Καλό είναι πριν να σερβίσουμε το γλυκό να το αφήσουμε στο ψυγείο για 12 ώρες . Είναι πολύ δροσιστικό γλυκό και αρκετά ελαφρύ. OrtanSIA | |
|