OrtanSIA Moderator
Αριθμός μηνυμάτων : 110 Points : 221 Reputation : 2 Ημερομηνία εγγραφής : 06/09/2010 Ηλικία : 41 Τόπος : ΠΑΤΡΑ
| Θέμα: ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Δευ Οκτ 18, 2010 12:20 am | |
| Είναι ένα πολύ γευστικό και πικάντικο πιάτο που συνοδεύεται πολύ με μπύρα !!!!!!! ΥΛΙΚΑ 1 φετα μοσχαρι 200 γρ. ,1 στηθος κοτόπουλου , 1 φέτα χοιρινό 200 γρμ, 1 πατάτα , 1 καρότο , 1 κομμάτι φέτα 100 γρ. , 1 φέτα γκούντα 100 γρμ. , 1 φέτα ρεγκάτο 100 γρμ. και 1 φέτα κεφαλοτύρι 100 γρμ., 1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ και 1 ποτηρακι του κρασιού μαυροδάφνη , λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και ενα πακέτο φύλλο σφολιάτας ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κόβουμε τα κρέατα σε κυβάκια ,Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε μεσα ολα τα κρέατα και τα τσιγαρίζουμε , μετά τα σβίνουμε με κονιάκ και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά . Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε την πατάτα το καρότο και αφού βρασουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα κοβουμε και αυτα σε κυβάκια . Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα λάδι και τσιγαρίζουμε λίγο την πατατα και το καροτο και τα σβήνουμε με την μαυροδαφνη και βάζουμε και ενα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη . Αναμιγνύουμε τα κρέατα με τα λαχανικά αλατίζουμε ( προσέχουμε στο αλάτι γιατί έχουμε και τα τυριά) και ρίχνουμε και ΄το πιπέρι. ΄Οταν κρυώσουν ρίχνουμε τα τυριά και που και αυτά τα έχουμε κόψει σε κυβάκια , μέσα στα κρέατα και στα λαχανικά και ανακατεύουμε . Υπάρχουν πολλοί τρόποι κατσκευής ή να τα κάνουμε ατομικά, που γίνονται σαν πουγκάκι , ή το κάνουμε σε ρολλό που μετα το κόβουμε σε φέτες. Το μέγεθος για τα πουγκάκια κανονίστε το εσεις . Κόβουμε σε τετραγωνα το φύλλο σφολιάτας βάζουμε την γέμιση μέσα ( χωρίς λάδια , όσο πιο στεγνό γίνετε) κλεινουμε τα πουγκάκια και τα βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα αλλά από την ανάποδη μεριά (δηλαδή βάζουμε το σημείο που έχει γίνει η ένωση από κάτω ), τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και βάζουμε και λίγο σισάμι . Στην άλλη περίπτωση απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και στο κέντρο και κατά μήκος βάζουμε την γέμιση . ¨Οταν τελειώσουμε το κλείνουμε καλά το βάζουμε στην λαδωμένη λαμαρίνα και το αλείφουμε με κρόκο αυγού και βάζουμε και σισάμι.Ψήνουμε σε φούρνο σε θερμοκρασία 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά , όταν τα βγάζουμε από τον φούρνο τα κόβουμε σε φέτες και τα σερβίρουμε !!!!!! ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!! OrtanSIA | |
|